kesaduuniuudellamaalla.fi

Kampanjamme on käynnissä koko talven 2015-2016 sekä kevään 2016Home / Rekrytointitapahtuma työnantajille ja nuorille työnhakijoille Espoossa 10.12.2015

Rekrytointitapahtuma työnantajille ja nuorille työnhakijoille Espoossa 10.12.2015


Rekrytointitapahtuma työnantajille ja nuorille työnhakijoille Espoossa 10.12.2015

Järjestämme Espoon Leppävaarassa 10.12.2015 kello 12-16 rekrytointitapahtuman työnantajille sekä nuorille työnhakijoille. Rekrytointitapahtuman teema on ”Tarjoa kesäduunia nuorelle!” ja se järjestetään Leppävaaran messuhallissa osoitteessa Leppävaaran puistotie 34. Rekrytointitapahtumaan ovat tervetulleita sekä työelämän edustajat että nuoret työnhakijat. Tapahtuman tavoitteena on koota yhteen sekä työvoimaa etsivät tai yhteiskuntatakuun hengessä toimivat yhteisöt ja yritykset että työtä etsivät nuoret.

Tapahtumassa on mahdollista tutustua messuosastoihin, joita näytteilleasettajat ovat sinne rakentaneet sekä toimialaesittelyihin. Tapahtumassa on tarjolla monenlaista ohjelmaa, kuten huippuluentoja, tietoiskuja, työelämäohjausta ja –neuvontaa. Tapahtumassa esitellään runsaasti myös nuorten yritysmahdollisuuksia ja nuoret yrittäjät kertovat menestystarinoitaan.

Voit ilmoittautua tapahtumaan myös näytteilleasettajana, jolloin varmistat näkyvyytesi. Näytteilleasettajia pyydetään ilmoittautumaan 30.11.2015 mennessä. Ilmoittautumisohjeet löydät Yhteystiedot-sivulta. Otathan huomioon, että paikkoja on rajoitetusti; jos haluat mukaan, ilmoittauduthan mahdollisimman pian! Osallistuminen on maksutonta sekä näytteilleasettajille että yleisölle.
Viime vuonna kampanjaan ilmoittautui mukaan reippaasti yli 10 000 työpaikkaa, jotka sisälsivät työtä nurmikonleikkusta aina asuntomessujen opastukseen. Mukana oli sekä pieniä että suuria yrityksiä ja yhdistyksiä. Myös monet valtakunnallisesti merkittävät yritykset lähtivät mukaan tarjoamalla nuorille kesätyöpaikkoja.

Taloudellinen tuki työnantajalle

Työnantajille esitellään tilaisuudessa myös erilaisia mahdollisuuksia, joilla voi saada taloudellista tukea nuoren työntekijän palkkaamiseen. Nämä tukimuodot ovat osoittautuneet erityisen tärkeiksi pienten yritysten ja yhdistysten rekrytoidessa kesätyöntekijöitä sekä harkitessa oppisopimusvaihtoehtoa.
Pääkaupunkiseudun kunnissa on käytössa kesätyöseteli, jonka kautta tuetaan pääkaupunkiseudulla toimivia työnantajia näiden palkatessa 1998-2000 syntyneen pääkaupunkilaisen nuoren kesätöihin. Työnantajat voivat hakea kesätyöseteleitä 1.2.2016 alkaen. Kesätyöseteli on 250 euron arvoinen tuki pääkaupunkiseudulla toimiville työnantajille, jotka palkkaavat vuosina 1998-2000 syntyneen pääkaupunkiseudulla asuvan nuoren kesätyöhön omassa kotikunnassaan. Kesätyöseteleitä on varattu 300 nuoren työllistämisen tueksi. Setelit myönnetään hakujärjestyksessä.

Tuen tavoitteena on tukea nuorten työllistymistä omassa kotikunnassaan. Työnantaja voi olla pääkaupunkiseudulla toimiva yritys, järjestö tai yhteisö, mutta ei yksityishenkilö tai kotitalous. Nuori, jonka palkkaamiseen haetaan kesätyöseteliä, ei myöskään saa olla yrittäjän tai yrityksen omistajan perheenjäsen. Kesätyöseteliä ei voi myöskään käyttää nuoren palkkaamiseksi kaupungin työntekijäksi. Samalle nuorelle kyseistä tukea voi hakea vain kerran. Kesäsetelin saamisen ehtona on, että työnantaja solmii nuoren kanssa kirjallisen työsopimuksen ja työsuhteen tulee kestää minimissään kymmenen päivää päivittäisen työajan ollessa vähintään kuusi tuntia. Nuorelle tulee antaa vähintään 30 minuutin ruokatauko keskellä työpäivää. Tämä ruokatauko ei sisälly työaikaan. Kesätyösetelillä palkattavan nuoren työsuhteen tulee olla voimassa 1.6.-31.8.2016 välisellä ajalla, mutta työjakson ei välttämättä tarvitse olla yhtämittainen. Työstä on myös maksettava bruttopalkkaa vähintään 450 euroa kahta viikkoa kohden TES:n mukaisia vähimmäispalkkamääräyksiä noudattaen. Työnantajan tulee myös vastata kaikista työnantajamaksuista.

Nuoret, jotka palkataan kesätyösetelin avulla, katsotaan kesäharjoittelijoiksi. Toivomme, että työnantajat tarjoaisivat nuorille myös kahta viikkoa pidempiä työsopimuksia, vaikka kaupungin kesätyösetelituki tarjoaakin tukea ainoastaan kahdeksi viikoksi.
Palkkatuki on toinen työnantajalle tarjottava taloudellinen tuki, jota on mahdollista hakea tietyin edellytyksin sekä työttömän työnhakijan että oppisopimuskoulutettavan palkkauskustannuksiin. Tuki on harkinnanvaraista ja sitä voidaan myöntää sekä määräaikaiseen että toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Joissakin tapauksissa palkkatuki voidaan myöntää myös osa-aikaisen työsuhteen palkkauskustannusten tukemiseen.
Oppisopimuskoulutus on hyvä rekrytointikeino yritykselle ja hyvä kouluttautumiskeino nuorelle. Palkkatukea on mahdollista saada koko oppisopimuskoulutuksen ajaksi ja sen määrä on 30%, 40% tai 50% palkkauskustannuksista enintään 12 kuukauden ajan, minkä jälkeen tuki on 30% palkkauskustannuksista koulutuksen loppuun asti. Tuen määrä riippuu oppisopimuskoulutettavan työttömyyden kestosta.Tuki voi olla myös 50% palkkauskustannuksista koko oppisopimuskoulutuksen ajan, jos palkkatuki myönnetään työttömän sairauden tai vamman perusteella. Jos haluat lisätietoja työnantajille tarjottavista tukimahdollisuuksista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.